Hem » Resurser » Allmänna » Min egen släktforskning

Min egen släktforskning

Hans Rosenlund

Jag har forskat på min släkt sedan år 2000 och håller fortfarande på. Jag började registrera anorna i det enkla MinSläkt, men efter ett tag kände jag att jag utvecklats snabbare än programmet, migrerade jag till det nya, svenskutvecklade och avsevärt mera kompetenta Genney. Titta på mina instruktionsvideor! För webbpublicering använder jag TNG . På denna web kan du också läsa en liten sammanställning av olika släktforskningsprogram.

Anor

Min fars anor

Här stammar vi från Ysane, Gammalstorp och Mjällby i Listers Härad i västra Blekinge, samt från östra Skåne. Vidare finns länkar till familjen Kock från Malmö och till den skånska prästsläkten Rosenlund. Ysane före pesten ligger som en databas, se också nedan!Min farfars farfars morfars farfars farföräldrar,
kyrkoherden Laurits Poulsen (~1605–1671)
och hustrurna Sissela Nilsdotter och
Anna Pallesdotter med barnaskara.
Fyra av sönerna blev också kyrkoherdar

och tog efternamnet Rosenlund.
Den äldste, Albert Larsson Rosenlund

(~1633–1685), är min ana.
(Epitafium i Torrlösa kyrka)

Min mors anor

Här kommer vi i huvudsak från Listers Härad i Blekinge – i mest socknarna Mjällby och Jämshög. Från Ljunits härad i södra Skåne kommer morfars mors anor, för vilka Johan Nilsson 1949 gjorde en stor släktutredning. Skiften och gårdar i byn Gränum i Jämshögs socken har jag tittat extra på. Se under Jämshög för mera detaljer!

Släktdatabaser

På denna web finns ett par personliga databaser:

  • Min egen släkt: Alla mina kända anor och släktingar, ingifta m fl – totalt ca 20,000 personer (levande visas ej).
  • Ysane 1600-tal: Sökbara kyrkböcker fram till ca 1711. Persondatabas som bygger på dessa samt mantalslängder, domböcker mm.